Valg af køkkenvask

 
02-01-2013
Køkkenvaske

Her er en række gode råd når du skal ud og købe køkkenvask.

Rengøringsvenlig
Det vigtigste man skal sikre sig når man skal ud og købe køkkenvask er, at den er nem at rengøre. For at være rengøringsvenlig, så skal vasken helst være plan med bordet, og lavet af en rengøringsvenligt materiale som f.eks. rustfrit stål. Hvor nemt er det at får rester op af vasken?.

Størrelse
Størrelse på køkkenvasken er selvfølgelig også vigtig. Det skal være muligt at få gryder og plander ned i vasken, så man kan rengøre dem. Man skal dog også passe på at køkkenvasken ikke bliver for stor i forhold til bordet. Dels skal der være plads til montering, og dels passer en stor vask ikke visuelt til en lille bordplade.

Køkkenvaskens form
Når man skal vælge mellem de mange vaske på markedet, skelnes der normalt mellem to typer. Den ene er en enkelt vask, den anden er en dobbelt vask. Argumenterne for og imod er mange, men først og fremmest afhænger det meget af dit temperament og vaner. Hvis man vil have et enkelt design med god plads, så bør man nok vælge en enkelt vask. Fordelene ved en dobbelt vask er stor flexibilitet, da man kan arbejde med flere forkskellige ting i vasken på en gang. f.eks. kan man skylle grønsager i den ene vask og vaske gryder af i den anden.

Afløbsbakke
Hvis man har en bordplade af massivt træ, så er det en god ide at have en vask med afløbsbakke, så man altid har et sted, hvor man kan arbejde med våde ting, uden at træpladen bliver våd, og med tiden tager skade.





 
 
Find information om: bolig guiden boligen guide
(Hovedkategori: Gode råd)