Gode råd ved leje af bolig

 
03-11-2012
Boligleje

Her er en række gode råd, som du bør følge hvis du overvejer at leje en bolig.

Hvem ejer boligen
Undersøg hvem der ejer boligen, du vil leje. Kræv at se dokumentation for ejerskabet og undersøg på tinglysningskontoret om der passer. Der er mange der prøver at leje andres bolig ud, så man skal være forsigtig. Du kan også se hvem, der ejer boligen på hjemmesiden ww.ois.dk.

Betal aldrig kontant
Betal aldrig kontante beløb i forbindelse med fremvisning af et lejemål eller i forbindelse med indgåelse af en lejeaftale. Sørg i stedet for at pengene bliver indbetalt på en bankkonto, så du altid kan bevise, at du har betalt eksempelvis depositum og forudbetalt husleje. Lad være med at indbetale noget, før du er sikker på at ejerforhold er fastslået, specielt ikke hvis udlejer siger at du skal skynde dig.

Tjek lejen
Der er regler for, hvor stor din husleje må være. Hvis du synes du betaler mere end boligen er vær, så kan du kontakte huslejenævnet i den kommune du bor, og evt. få nedsat lejen.

Få alt på skrift
Sørg altid for at få alle aftaler er på skrift. Mundtlige aftaler kan være svære at dokumentere ved eventuel uenighed med udlejer. Sørg altid at dokumentere lejlighedens stand ved fotografering af lejemålet, inden du selv tager den i brug, specielt alle fejl og mangler. Skulle der være fejl og mangler, så skal du give udlejer skriftlig besked senest 14 dage efter, at du har overtaget lejemålet, ellers risikere du at skulle dække eventuelle udgifter til udbedring af disse ved din fraflytning.

Lejekontrakt
Sørg for at få en officiel lejekontrakt. Download Type-A lejekontrakt fra Socialministeriets hjemmeside: http://www.sm.dk/Selvbetjening/by-bolig/Sider/Start.aspx”

Fremleje
Hvis du fremlejer en lejebolig eller andelsbolig, så sørg for at der er en skriftlig tilladelse fra boligforeningen.

 
 
Find information om: boligen guide guiden bolig
(Hovedkategori: Gode råd)