Gode råd til nyt køkken

 
19-02-2012
Køkken

Når man skal have nyt køkken så er der nogle gode råd man bør følge.

Søg inspiration
Få inspiration til dit nye køkken ved at gå på nettet, besøge køkkenbutikker og læse boligmagasiner. Find ud af, hvordan dit drømmekøkken ser ud, inden du sætter begrænsninger og bliver mere realistisk.

Overvej dine behov
Overvej dit behov for plads og funktioner i køkkenet.

Opvask nær håndvask
Opvaskemaskinen bør stå højst 90 cm fra håndvasken. Optimalt oppe i højden, så man ikke skal bukke sig når man sætter ting i elle tager ting ud, men det kan være svært i praksis at placere den højt, hvis man skal holde et godt design.

Undgå at flytte vask og opvaskemaskine
Hvis du river et eksisterende køkken ned, så sørg for at holde vask og opvaskemaskine i nærheden af, hvor de stod før. Det koster mange penge at flytte vandrør, afløb og elinstallationer.

God arbejdsstilling
Køkkenbordet højde skal passe til dem der står og laver mad. Bordpladehøjden skal være 10-15 cm under albuehøjde.

Rigtig arbejdshøjde
Placér ovnen i en behagelig højde, så du undgår dybe buk.

Spar på skridtene
Køleskab, vask og komfur skal placeres, så arbejdsprocessen bliver så nem som muligt.

Arbejdslys
Du får det bedste arbejdslys ved at sætte lamper under overskabene eller på væggene over køkkenbordet. Lys fra loftlamper skygger du selv for, når du står og arbejder ved køkkenbordet.

Afsætning
Sørg for at have godt med afsætningsplads til potter og pander omkring komfuret.

Arbejdsplads
Sørg for at du har en god arbejdsplads, hvor du har plads til hele arbejdsprocessen. Har du kun plads til en arbejdsplads, så bør den være mindst 2,5 m bred. Sørg for masser af bordpladeplads. Det er især vigtigt, at der er godt med bordplads omkring køleskab, kogeplader og vask.

Der bør være mindst 110 cm frit gulvareal bag køkkenets arbejdspladser, for at skabe og skuffer kan åbnes uden problemer.

Udsugning
Sørg for at have en emhætte som har et lavt lydniveau, man bliver hurtigt irriteret hvis man har en larmede emhætte kørende hele tiden. Det bedste er at vælge en, der er indbygget i loftet og med ekstern motor, så undgår man at motoren larmer i køkkenet.

Undgå for mange køkkenelemanter
Pas på med at fylde for mange køkkenelementer ind i et lille rum. Forhold dig realistisk til, hvad der er plads til i det rum, som køkkenet skal være i. Det bliver rodet og uoverskueligt.

 
 
Find information om: guide bolig boligen guiden
(Hovedkategori: Gode råd)