Gode råd når du skal vælge alarm

 
11-06-2011
Tyverisikring

Der er flere ting du bør overveje før du vælger alarmanlæg.

Hvad er formålet med alarmen
Får du vælge alarm, så skal du gøre op med dig selv, hvorfor du vil have en alarm. De fleste der anskaffer sig en alarm for at undgå indbrud, men det kan også være for at føle sig mere sikker i hjemmet.

Alarmanlæg kan mere end tyverisikring
Når du skal vælge alarmanlæg skal du overveje, om anlægget skal kunne mere end blot sikre mod tyveri. Mange anlæg har mulighed for tilkobling af brand-, gas- og vandalarmer. Du kan også fjernstyre varmen via en alarm. Mulighederne er mange, ved valg af det rigtige anlæg.

Hvad skal der ske ved alarm
Når du vælger alarm, så kan du få forskellige ydelser, alt efter pengepung og behov. Nogle ønsker selv at håndtere situationen, hvis alarmen udløses, mens andre ønsker at der automatisk bliver sendt en vagt ud og kigge på alarmen. Det koster typisk et årligt gebyr at få sådan en service. Ved opkobling til vagtcentral kan du være sikker på, at der altid er nogen, der reagerer på en alarm. Den billigere løsning er at alarmanlægget sender en SMS til ens mobiltelefon ved alarm. Problemet ved det er selvfølgelig at man kan sætte en Frankrig når man får alarmen. Hvis man bruger den løsning så er det vigtigt at man har lavet en aftale med nogle bekendte om at de kan kigge forbi huset.

Betjeningspanel og central skal være adskilte
Der findes en del billige løsninger, hvor central, betjening og sirene er monteret i samme kasse. Derved kan en tyv nemt finde og uskadeliggøre alarmen. Hvis betjeningspanel og central derimod er adskilt, så vil alarmsignal blive sendt, også selv om tyven ødelægger det synlige betjeningspanel.

Hvem skal betjene alarmen
Hvis der er børn som skal kunne slå alarmen fra, så skal man nok have en løsning som er nem, hvor man ikke skal taste kode og andet. Her kan en løsning være et nøgle.

Bevægelsesfølere
Har man hund eller kat skal man have specielle detektorer, som ikke giver alarm, når dyrene bevæger sig rundt i hjemmet.

Skiltning
En væsentlig grund til at få en alarm i boligen er den præventive virkning. Mange tyve vil gå uden og boliger med tyveri alarm, fordi det simpelthen er nemmere at tage en bolig uden alarm. For at du skal få noget ud at den den præventive virkning, så skal du sørge for at stilte tydelig med at der er alarm på boligen. De vigtigste steder er der hvor tyven typisk vil bryde ind, f.eks. i vinduer og på døre. Skiltene fortæller en potentiel tyv, at huset er sikret ved alarm.

 
 
Find information om: guide guiden boligen bolig
(Hovedkategori: Gode råd)