Forsikring af andelsbolig

 
28-10-2012
Andelsbolig

Som andelshaver i en andelsboligforening har du ret til brugsretten af en af foreningens andelsboliger. Som en hver anden bolig er det en rigtig god idé, at få andelsboligen forsikret. Man skal dog være opmærksom på at andelsboligforeningens forsikring dækker en del ting.

Andelsboligforeningen har normalt tegnet en forsikring, der dækker skader på selve bygningen, men som andelshaver har du behov for at forsikre dit indbo, dig selv og din husstand.

Normalt er selve bygning samt fastmonteret inventar, der hører til boligen, dækket på en fælles ejendomspolice. Du skal blot sørge for at have en indbosforsikring, som dækker dit løsøre, dvs. tøj, elektronik osv.

Det er forskelligt, hvad andelsboligforeningens forsikring dækker, så det er en god ide at undersøge hvilke ting der er dækket af andelsboligforeningens forsikring, og hvilke der ikke er. Du skal især være opmærksom på, om glas- og kummedækning er dækket. Hvis ikke, kan det være en god idé selv at sørge for dækning på din egen forsikring.

En indboforsikring dækker dit inventar eller indbo hvis det bliver skadet. Det kan f.eks. Være hvis der bliver begået indbrud i din bolig, der opstår en pludselig vandskade eller der opstår brand. I de nævnte tilfælde dækker en indboforsikring og den dækker desuden også, hvis nogen i husstanden forvolder skade på andre mennesker eller ting. En indboforsikring har altid en loft for hvor meget den dækker. Sørg for at din indboforsikring dækker værdien af dit indbo.

 
 
Find information om: boligen guide bolig guiden
(Hovedkategori: Gode råd)